Costa Teguise

costa-teguiseCosta Teguise

Deze speciaal voor toerisme gebouwde badplaats is een van de grootste en meest belangrijkste badplaats van Lanzarote. Deze plaats is vlakbij Teguise zelf gebouwd en wordt eigenlijk niet eens permanent bewoond, want de lokale bevolking woont hier niet. Deze plaats is letterlijk op een tekentafel ontstaan en dat zie je ook aan alles. Zo’n 40 jaar geleden zijn ze begonnen aan de bouw van deze puur toeristische badplaats met de daarbij horende betonbouw van toen der tijd. Hierdoor is volgens velen dit een geesteloos en lelijke stad geworden. Ondanks dat deze status de laatste jaren hard aangepakt wordt door de verschillende instanties op Lanzarote zal dit vooroordeel niet zomaar verdwijnen van deze plaats. Maar ondanks dat het misschien niet de mooiste plaats is op Lanzarote is het toch nog wel een heerlijke plaats om uw vakantie op te vieren en daar gaat het natuurlijk om.

Algemene informatie

Doordat deze badplaats rondom het toerisme gebouwd is, is het van alle gemakken voorzien. Met zijn vele winkeltjes, een lange boulevard en vele zwembaden en waterparken is er voor ieder wel wat wils. Tevens liggen langs de Costa Teguise diverse stranden waaronder de Playa de los Charcos en de Playa del Jablillo. Door de recente opknapbeurten die gaande zijn ziet het er steeds netter uit en is het een heerlijke bestemming om uw vakantie op te vieren als u niet zoveel heeft met cultuur en authentieke panden. Wilt u toch wat meer cultuur opsnuiven van Lanzarote dan zijn er diverse autoverhuurbedrijven waar u makkelijk en zeker niet duur een auto kunt huren voor een dag of natuurlijk langer om het eiland Lanzarote eens goed te verkennen.

Nuttige tips

De meeste bezienswaardigheden van Lanzarote liggen niet echt in de buurt van de Costa Teguise, maar door de diverse excursies en het openbaar vervoer is alles wel makkelijk te bereiken. Wilt u een lekkere luie zonvakantie hebben dan hoeft u de Costa Teguise niet uit, maar anders zijn er dus genoeg opties om er eens lekker op uit te gaan.

Hotels

Hotels en appartementen zijn er genoeg in deze badplaats, via onze vakantie vergelijker kunt u makkelijk en overzichtelijk uw wensen filteren om een lekkere op maat gemaakte vakantie te boeken naar een van de vele hotels die de Costa Teguise kent. Of u nu alleen gaat, met vrienden of lekker met uw gezin, door het ruime aanbod zit er eigenlijk voor iedereen wel wat bij.

Ga naar de bovenkant