Playa Blanca

playa-blancaPlaya Blanca

Dit is de badplaats van dit moment kan je eigenlijk wel zeggen, net zoals de andere badplaatsen was ook Playa Blanca in het verleden een rustig vissersdorpje, maar de laatste 10 jaar is dit rustige dorpje ondertussen enorm gegroeid tot een van de populairste badplaatsen van Lanzarote. Degene die deze badplaats als zodanig hebben opgezet hebben er wel rekening mee gehouden dat het een andere uitstraling zou moeten krijgen als de andere badplaatsen, namelijk op Playa Blanca heb je het gevoel dat alles veel rustiger is en wat meer luxe en prestigieuzer.

Algemene informatie

Door de laatste jaren is deze badplaats enorm gegroeid en de verwachting is dat binnen enkele jaren Playa Blanca groter is qua aantallen bedden dan een Puerto del Carmen. Alleen zoals eerder gezegd is het voor het oog niet zichtbaar, want door de opzet en architectuur lijkt deze badplaats helemaal niet op een zwaar toeristische plaats. Hierdoor is deze plaats ook zo populair geworden omdat je hier wat meer rust hebt terwijl je toch alle voorzieningen in de buurt hebt zitten. Denk hierbij aan vele restaurants, hotels, winkeltjes en een leuke boulevard waar je van alles kan kopen. Doordat het centrum van deze plaats grotendeels autovrij is straalt het ook veel meer rust uit. Kortom een super gezellige plaats om op vakantie te gaan en door de vele nieuwbouw heeft u veel keuze tussen verschillende accommodaties.

Nuttige tips

Rondom Playa Blanca zijn er diverse activiteiten en excursies te doen waarvan qua bezienswaardigheid toch wel de stranden luisterend naar de naam Playas del Papagayo, deze stranden liggen in een prachtige omgeving tussen de rotskusten aan deze kant van Lanzarote in en zeker een aanrader om een dagje naartoe te gaan. Verder kunt u tegenwoordig ook genieten van het grootste aqua park van het eiland hier in Playa Blanca. Bij de Relaxia Lanzasur Club is namelijk het grootste waterpark van Lanzarote gebouwd. Dit waterpark heeft vele voorzieningen en activiteiten en natuurlijk vele glijbanen.

Hotels

Door de vele bouw van hotels in Playa Blanca heeft u een ruime keuze aan hotels, en zijn eigenlijk alle hotels wel van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan (gratis) WIFI in het hotel, badkamer met bad, zwembad bij het hotel, Airco en ga zo maar door. Via onze vakantievergelijker kunt u makkelijk en overzichtelijk een hotel naar keuze boeken. Tevens bieden wij diverse last minutes aan naar Lanzarote en Playa Blanca,

Titel

Ga naar de bovenkant