Puerto Calero

puerto-caleroPuerto Calero

Deze plaats op Lanzarote staat bekend om zijn vele luxe voorzieningen en natuurlijk zijn zeer luxe jachthaven. Door de ligging van deze plaats aan de zuid-west kust van Lanzarote ligt de jachthaven grotendeels in de luwte van het eiland. Eigenlijk is het niet echt een plaats of badplaats te noemen aangezien het oorspronkelijk opgezet is als luxe resort met een luxe jachthaven naar idee van Jose Calero, maar na verloop van tijd en de groei van de jachthaven, winkels, boulevard en het aanleggen van diverse vakantie villa’s is het stiekum toch wel iets meer geworden dan alleen een resort.

Algemene informatie

Als u van boten houdt ondanks dat u zelf geen boot heeft is dit toch de plek om lekker te genieten. U kunt namelijk een paar meter van het water zitten bij een van de vele restaurantjes en/of terrasjes en lekker genieten van de boten, het water en de omgeving. Heel Puerto Calero is opgezet met het oogpunt om luxe uit te stralen, en dat is ze gelukt. Hierdoor is alles wel even net wat duurder dan op de rest van Lanzarote maar na onze mening is dat het dubbel en dwars waard, want de kwaliteit is hier over het algemeen echt hoog te noemen. Zeker een aanrader om een dagje naartoe te gaan en het ligt nog geen 15 minuten van Puerto del Carmen af met de bus en/of auto.

Nuttige tips

Als u Puerto Calero bezoekt is het misschien ook wel leuk om aan een van de wateractiviteiten mee te doen. Naast de “standaard” wateractiviteiten als een waterski, jetski en kajakken kunt u hier ook een unieke ervaring opdoen door met een onderzeeboot tot wel 30 meter diep in het water te gaan, hiervandaan kunt u de unieke onderzee wereld van Lanzarote ontdekken. Tevens kunt u in Puerto Calero natuurlijk heerlijk genieten van de mooie boten en rondvaarten, dus voor de bootliefhebber is dit de plek om eens lekker te genieten.

Hotels

Qua hotels is er niet super veel aanbod in deze jachthaven/badplaats, maar als u een luxe villa in deze omgeving wilt is het aanbod al veel beter. U kunt onze vakantie vergelijker natuurlijk gebruiken om te filteren naar uw wensen, maar zoals gezegd moet u er wel op tijd bij zijn als u een overnachting of zelfs uw hele vakantie hier wilt gaan vieren.

Ga naar de bovenkant