Yaiza

yaiza

Yaiza Is misschien wel het mooiste dorpje van Spanje en heeft hierdoor bij diverse reisorganisaties al prijzen gewonnen. Yaiza is een typisch dorpje op Lanzarote als je kijkt naar de vormgeving en architectuur. Als u dan ook op zoek bent naar een authentieke en rustige plek om te verkennen, dan is Yaiza absoluut een bezoek waard. Laten we dan ook eens kijken naar enkele van de hoogtepunten en attracties die deze betoverende plaats te bieden heeft. Het plaatsje op Lanzarote straalt rust uit door o.a. de witte muren en laagbouw, verder word Yaiza gekenmerkt door zijn smetteloze straatjes waardoor de uitstraling van dit plaatsje prachtig is, de witte muren en de groene begroeiing, groene kozijnen en de schone straten zorgen er wat ons betreft voor dat de verkiezing van het mooiste dorpje van Spanje terecht hierop gevallen is, het is in ieder geval een, zo niet het mooiste dorpje van Lanzarote.

Boek uw vakantie naar Yaiza online

Eigenlijk is dit wat ons betreft al wel duidelijk, als u op vakantie gaat naar Lanzarote is een dagje naar Yaiza toe zeker de moeite waard. Als u van een stukje cultuur houdt, een prachtig dorpje en de contrast tussen een schilderachtig dorpje met daarachter gelegen een bijna uitgestorven vulkanisch gebied dan is het ook voor u een aanrader om een bezoekje aan de omgeving van Yaiza te brengen. Op Plaza de los Remedios, het centrale plein van het dorp. Dit charmante plein wordt omgeven door witgekalkte huizen met groene raamkozijnen, typisch voor de traditionele architectuur van Lanzarote. Neem de tijd om te ontspannen op een van de gezellige terrassen, omringd door kleurrijke bloemen en geniet van de serene sfeer van Yaiza.Op het Plaza de los Remedios vindt u de Kerk van Nuestra Señora de los Remedios. Deze prachtige kerk, gebouwd in de 17e eeuw, is een belangrijk religieus en architectonisch symbool van Yaiza. Bewonder de eenvoudige maar elegante gevel en stap binnen om de rustige en sfeervolle interieurs te verkennen. De kerk herbergt ook een aantal religieuze kunstwerken die de moeite waard zijn om te bewonderen.

Hotels en accommodaties bij Yaiza voor een scherpe prijs

Qua hotels is er van alles te verkrijgen in- en rondom Yaiza zelf. In de directe omgeving heeft u vooral genoeg mogelijkheden om een leuk hotel te vinden, en Lanzarote is gelukkig niet zo groot. Via onze vakantie vergelijkingstool kunt u makkelijk en snel kijken welke plaats het handigst voor u is, en of er iets beschikbaar is. Als u op zoek bent naar een leuke zon, zee en strandvakantie en toch ook in de buurt van Yaiza wilt zitten dan is Puerto del Carmen een tip.

Ga naar de bovenkant