bezienswaardigheden-lanzaroteDoor de prachtige vulkanische omgeving van Lanzarote vindt u heel veel bezienswaardigheden op Lanzarote natuurlijk terug in het thema van de vulkanische activiteiten, denk hierbij aan een barbecue welke voor 100% verwarmt wordt door de hitte van magma, denk aan de prachtige maanachtige landschappen en de diverse historische bezienswaardigheden die Lanzarote kent. Want de geschiedenis van Lanzarote gaat toch nog best wel een eind terug en als u hiervan houdt dan biedt Lanzarote u hier ook voldoende in. Wij hebben voor u de bekendste en mooiste bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet. Of u nu een liefhebber bent van adembenemende natuurlijke landschappen, historische monumenten, culturele schatten of avontuurlijke activiteiten, Lanzarote zal u zeker niet teleurstellen. Dompel uzelf onder in de schoonheid en diversiteit van dit Canarische juweeltje terwijl we u begeleiden langs enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden die u absoluut niet mag missen. Daarbij zijn de volgende bezienswaardigheden zijn zeker de moeite van een bezoek waard wat ons betreft.:

1. Het Nationaal park Timanfaya

Dit is het park waar je de oorsprong van Lanzarote het beste kunt ontdekken, namelijk dat Lanzarote zijn oorsprong heeft door de vulkanische activiteiten. Het park van de vuurbergen en het maanachtige landschap zorgen voor een bijzonder effect wat zeker de moeite van een bezoek waard is. Er groeit bijna niets in deze omgeving en alles is zwart en grijs door het lava gesteente. U mag het park op aanvraag per voet bezoeken, maar over het algemeen kunt u het park alleen met de bus of per dromedaris bezoeken, dit omdat er nog steeds vulkanische activiteiten aanwezig zijn, dit kunt u mede zelf zien doordat het aangelegen restaurant in het Timanfaya park kookt op de vulkanische warmte die aanwezig is in dit gebied. Tevens zijn er leuke spelletjes te doen op het gebied van warmte, waardoor u zelf een watergeiser kunt laten ontstaan. Zeker een aanrader dus als u op vakantie bent in Lanzarote.

2. De Fundacion de Cesar Manrique

Een bijzondere ervaring is het voormalige huis van kunstenaar Manrique welke opengesteld is voor de toeristen. Het bijzondere aan deze woning is dat deze gebouwd is in een grot welke gevormd is door lava stromen en door de prachtige vormgeving en de bijzondere overgang naar buiten toe is het zeker een aanrader om deze woning van overigens ook de bekendste kunstenaar van Lanzarote Cesar Manrique te bezoeken.

3. Cueva de los Verdes

De grotten die u zeker eens zou moeten bezoeken zijn de groten Cueva de los Verdes. Deze grotten zijn namelijk een prachtige verzameling van allerlei vulkanische grotten en aan de hand van een gids kunt genieten van deze bijzondere wereld. Er zit o.a. een verrassingseffect in de rondleiding wat zeker voor een bijzondere ervaring zal zorgen, wat dit is houden we voor u geheim omdat als u de clou al weet het effect niet meer zo leuk is. Tevens is er een bijzonder mooie natuurlijke akoestiek aanwezig in sommige van deze grotten, kortom het is een mooie ervaring om deze grotten een bezoekje te geven waar u naar onze mening ook zeker geen spijt van zult krijgen.

4. Lago Verde

Een bijzonder strand is het strand bij Lago Verde. Het is een lavastrand welke bijna pikzwart is en dat in combinatie met oceaan zorgt voor een effect op het water dat deze bijna gifgroen is. We raden het wel aan om als u dit strand wilt bezoeken om hier bijtijds bij te zijn om optimaal te kunnen genieten van dit effect en natuurlijk een paar mooie kiekjes te kunnen maken. Later op de dag is het vaak druk waardoor het effect een stuk minder is.

5. Jardin de Cactus

De Botanische tuin op Lanzarote is de Jardin de Cactus welke ontworpen is door de kunstenaar Cesar Manrique, hierdoor is het niet een zoveelste Botanische tuin die u zou kunnen bezoeken maar juist een bijzondere tuin welke qua ligging en qua opzet bijzonder te noemen is. Naast de planten en bloemen die hier aanwezig zijn is er namelijk ook een verhaal in te zien, en dit in combinatie met diverse kunstwerken is het een bijzondere ervaring. Een aanrader voor degene die wel van dit soort tuinen houden, maar ook voor degene die van kunst houden is deze tuin zeker de moeite van bezoeken waard.

6. Waterparken Lanzarote

Op Lanzarote zijn er diverse grote waterparken aanwezig en onder een waterpark verstaan wij niet een simpel zwembad, maar natuurlijk diverse zwembaden aan elkaar geschakeld met diverse glijbanen, kinderbaden, golfslagbaden en natuurlijk stroomversnellingen. Je hebt diverse waterparken op Lanzarote waarvan de bekendste en grootste bij het vakantiepark Relaxia Lanzasur Club ligt in Costa Teguise luisterend naar de naam Aquapark Lanzarote, maar ook het waterpark Aqualava is zeker een aanrader om eens te bezoeken. Zeker met kinderen is het een geweldig dagje uit, maar ook voor de volwassene is het zeker lekker om eens lekker te genieten van de waterparken met alle faciliteiten eromheen waar u lekker kunt relaxen.

7. Dierentuin Lanzarote

Op Lanzarote is ook een dierentuin gevestigd, het is geen bijzondere grote dierentuin maar het is toch wel een bezoekje waard. De dierentuin op Lanzarote heeft de naam Rancho Texas en ligt vlak bij de grote badplaats Puerto del Carmen en heeft o.a. krokodillen en witte tijgers. Tevens zit er een grote kinderboerderij aan vast waardoor een bezoekje aan deze dierentuin zeker met kleinere kinderen zeker de moeite van een bezoekje waard zijn.

8. Submarine Safaris

Een aanrader om ook eens te bezoeken of eigenlijk meer om te doen is een duik nemen met de onderzeeër nabij Puerto del Carmen. U gaat dan een duik maken van zo’n 30 meter diep in de wateren rondom Lanzarote waarbij u kunt genieten van het rijke leven in de wateren rondom Lanzarote, en doordat het water helder is heeft u een goede kijk op het waterleven. Zeker een aanrader om ook eens te doen.

Bezienswaardigheden Lanzarote voor jong en oud

De diverse bezienswaardigheden op Lanzarote zorgen ervoor dat je je vakantie lekker afwisselend kunt indelen. Je kunt natuurlijk naar dit prachtige Canarische eiland op vakantie gaan en genieten van je luxe hotel, bijzondere omgeving en het heerlijke weer. Echter als je ook wat wilt ondernemen dan is er zeker wel wat te doen. Met bovenstaande bezienswaardigheden heb je de grootste attracties op dit eiland wel te pakken, maar hiernaast zijn er nog tal van leuke kleinere bezienswaardigheden hier terug te vinden. De steden op Lanzarote kan je heerlijk in shoppen, genieten van de diverse restaurants, lekker terrasje pakken en ook uitgaan kan hier prima. Het eiland is dan ook zeker geschikt voor jong en oud. De eilanden Gran Canaria en Tenerife zijn veelal populairder, maar dat komt ook puur omdat deze groter zijn en alles net wat grootschaliger is aangepast, hier op Lanzarote proberen ze het allemaal wat kleiner te houden waardoor het massa toerisme hier een stuk minder is. Voor degene die wat meer van rust houdt en toch lekker wilt genieten is een vakantie hier naartoe dan ook zeker een aanrader.