stranden-lanzaroteStranden Lanzarote

Wij hebben voor u de mooiste stranden van Lanzarote op een rijtje gezet. Lanzarote heeft diverse soorten stranden, ze hebben mooie zand stranden maar ook de vulkanische stranden zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Alle zandstranden op Lanzarote zijn kunstmatig aangelegd en zijn vooral terug te vinden bij de bekende badplaatsen, de stranden zijn over het algemeen schoon en goed onderhouden, maar u moet er wel rekening mee houden dat de meeste stranden weinig voorzieningen hebben. Doordat dit eiland prachtige stranden en bezienswaardigheden heeft is het toerisme altijd goed op dit eiland, het is altijd lekker gezellig en er valt genoeg te beleven op dit prachtige eiland. Bij de grote stranden en badplaatsen zijn er wel diverse bars en restaurants vlak bij het strand gelegen, maar op het strand zelf bent u over het algemeen op uzelf aangewezen in de zin dat het handig is om zelf drinken en eten mee te nemen.

Een overzicht van de mooiste stranden van Lanzarote:

1. Playa de los Pocillos

Qua grootte is dit het grootste strand van Lanzarote en tevens is het strand voorzien van diverse gemakken als ligbedjes en parasols dit echt wel tegen betaling van een klein bedrag. Het is een mooi groot en breed zandstrand waar wel de hele dag door een briesje waait, waardoor zeker tijdens de warme zomerdagen het hier heerlijk toeven is. Dit is ook het strand waar u over het algemeen genoeg plek heeft om rustig te liggen en niet tussen de mensen massa plaats te hoeven nemen.

2. Playa Grande

De bekendste en over het algemeen het drukste strand van Lanzarote, dit komt natuurlijk mede omdat dit strand gelegen is aan de populaire badplaats Puerto del Carmen net zoals Playa de los Pocillos, alleen deze laatst genoemde ligt wat meer buiten de drukte. Het Playa Grande ligt meteen aan de winkel boulevard van Puerto del Carmen en daardoor zit hier ook genoeg horeca in de buurt. Dus als u even lekker wilt lunchen tussendoor dan is dat geen probleem vanaf dit mooie goudgele strand.

3. Playas del Papagayo

Als u van wat meer rust houdt dan is deze serie stranden echt wat voor u, want de Playas del Papagayo zijn een verzameling van stranden welke naast elkaar liggen en omringd zijn door rotsen, hierdoor ligt u hier over het algemeen uit de wind en door de prachtige zandstranden hier welke bijna wit zijn is het hier heerlijk toeven. Deze stranden worden ook veelvuldig gebruikt door families omdat de kinderen zich hier lekker kunnen uitleven en goed in de gaten gehouden kunnen worden. Kortom een echte aanrader voor als u met uw gezin op vakantie gaat.

4. Playa Flamingo

Dit is volgens velen het gezinsstrand van Lanzarote en ligt bij de populaire badplaats Playa Blanca. Het is een groot zandstrand welke aangelegd is in tevens een kunstmatige baai. Hierdoor loopt het strand langzaam de oceaan in en staat er tevens weinig tot geen stroming in het water waardoor het een stuk veiliger voor uw kind is. Tevens is het strand van alle gemakken voorzien en ligt het aan een boulevard welke diverse eettentjes en bars kent. Kortom ook dit strand is een echte aanrader als u met uw gezin op vakantie gaat.