Haría

lanzaroteHaria

Het plaatsje Haria is misschien niet zo groot, maar is toch een van de bekendste plaatsjes op Lanzarote door het Dal van de duizend palmen! Drie keer raden waarom dit dal zijn naam heeft gekregen, namelijk door de vele palmbomen die in dit gebied staan. Door o.a. de aanwezige palmbomen, maar ook diverse andere begroeiingen is dit een van de groenste plekjes op Lanzarote. Dit komt doordat het dal zo gelegen is dat er vergeleken met de rest van het eiland relatief veel neerslag valt, de bewolking blijft namelijk tussen de bergen hangen waardoor er meer neerslag valt dan op de rest van het eiland. Of er in het dal van de duizend palmen ook daadwerkelijk duizend staan is officieel niet bekend, dat het er veel zijn is wel duidelijk als u een bezoekje hieraan brengt.

Wel of niet naar Haria?

Bent u op Lanzarote puur op zoek naar een luie zon, zee en strandvakantie dan is dit dorpje niet de plek om naartoe te gaan. Maar als u wat meer wilt zien dan alleen de stranden dan is het zeker een aanrader! Als u ook nog van winkelen en markten houdt dan is ons advies om op een zaterdag naar Haria te gaan, op zaterdag is er namelijk de wekelijkse markt waar u naast vele soorten souvenirs ook de lokale groenten en andere lekkernijen van Lanzarote kunt proeven.

Verder als u toch in Haria bent en er al niet overheen gekomen bent is het aan te raden om de 2 bekende pleinen een bezoekje te geven. Het grootste plein is “Plaza Léon y Castillo” welke geheel autovrij is en versierd word door mooie bomen welke divers gekleurd zijn en het kleinere plein luisterend naar de naam “Plaza de La Constitution”. Allebei de pleinen zijn mooi aangelegd en sfeervol ingericht.
Op vakantie naar Spanje met Sunweb

Titel

Ga naar de bovenkant