tips-lanzaroteTips Lanzarote

U gaat naar Lanzarote op vakantie dan hebben we voor u al diverse tips op een rijtje gezet waar u rekening mee moet houden als u naar Lanzarote op vakantie gaat. Want waar ligt Lanzarote en hoe is het klimaat op Lanzarote en wat zijn de plaatsen om te bezoeken op het eiland Lanzarote? Wij proberen op deze pagina de meest gestelde vragen voor u te beantwoorden.

Ligging Lanzarote

Lanazote ligt een dikke 100 km voor de kust van Marokko en valt onder Spanje en is het meest oostelijke eiland van de Canarische eilandengroep.

Welke taal wordt er gesproken?

Doordat het bij Spanje hoort is de voertaal op Lanzarote voornamelijk Spaans. Maar door het toerisme kunt u zich ook uitstekend verstaanbaar maken in het Engels.

Hoe kan ik betalen op Lanzarote?

Het betaalmiddel op Lanzarote is net zoals in Spanje zelf de Euro, hierdoor hoeft u niet van tevoren al rekening te houden met wisselkoeresen of wat dan ook. Tevens is het mogelijk om met uw Maestro bankpas bij de lokale pin automaten geld op te nemen. Kijk wel van tevoren op de website van uw bank of u hier niet apart toestemming voor moet geven voordat u hier kunt pinnen.

Kan ik het lokale drinkwater drinken?

Ja dat kan. Het water heeft wel een aparte bijsmaak maar u kunt het drinken. Als u een zwakkere maag heeft raden wij u toch aan om flesjes water te kopen, deze zijn overal op Lanzarote verkrijgbaar en dat voorkomt dat uw vakantie eventueel verpest wordt doordat u buikklachten krijgt.

Hoe is het weer op Lanzarote?

Het weer is over het algemeen boven de 20 graden, in de zomer gaat de meter ver boven de 30 graden uit en tijdens de winterse maanden moet u rekening houden met temperaturen tussen de 15 en 20 graden. Doordat de neerslag op het eiland minimaal is, wordt Lanzarote ook wel een overwinteringseiland genoemd omdat u hier tijdens de winter nog steeds kunt genieten van een aangename temperatuur.

Heb ik overal bereik met mijn telefoon en hoe werkt dit?

Het bereik van uw mobiele telefoon is over het algemeen goed, u moet wel rekening houden met een paar zwakkere ontvangstplekken op Lanzarote en dan voornamelijk op de afgelegen puntjes van het eiland. Voor de rest moet u op dit moment nog rekening houden met de roamingkosten die de meeste mobiele telefoonproviders er op dit moment nog op nahouden.

Kan ik 112 bellen?

Ja dat kan, mocht er nood zijn dan is het telefoonnummer 112 op Lanzarote te gebruiken net zoals in Nederland. Met Engels of natuurlijk Spaans kunt u dan hulp inroepen van de lokale hulpdiensten.

Is het waar dat ik hier tax-free kan shoppen?

Door de status apart binnen de Europese unie klopt het dat u op Lanzarote bepaalde zaken veel voordeliger kan aanschaffen als in Nederland, houdt er wel rekening mee dat hierdoor de regels voor het meenemen van bijvoorbeeld sigaretten en drank net zo zijn als u op vakantie gaat naar een land buiten Europa en dat er dus een maximum is.

Kan ik overal roken?

Net zoals in Spanje geld ook het rookverbod op de Canarische eilanden, dit houdt in dat u nergens binnen mag roken. Buiten en op terrassen etc. is het natuurlijk wel toegestaan.

Heb ik nog te maken met tijdverschil?

Ja er is een tijdsverschil met Nederland. Het is altijd 1 uur vroeger dan het in Nederland is, zowel in de wintertijd als in de zomertijd dus houdt hier rekening mee.

Is er Naturisme op Lanzarot?

Ook al zijn er geen speciale stranden e.d. toegewezen met als bestemming naaktstrand of naturisme toch is het wel mogelijk. Hiervoor moet u op bepaalde plaatsen als Playa de Papagayo zijn of een van de zuiderlijke stranden rondom Orzola. U kunt wel overal topless zonnen net zoals in Spanje eigenlijk.

Moet ik een paspoort hebben of is een Europese identiteitsbewijs voldoende?

Aangezien Lanzarote bij Spanje en ook bij de Eurozone hoort is een Europese identiteitsbewijs voldoende om het land in te mogen komen. Houdt er wel rekening mee dat uw ID minstens nog een aantal maanden geldig moet zijn en dus niet binnen afzienbare tijd verloopt.

Sunweb Selections