Arrecife

Home/Arrecife

arrecifeArrecife

Dit is de huidige hoofdstad van het eiland Lanzarote en heeft deze titel in 1852 verkregen. Met een inwonersaantal van rond de 56.000 is het eigenlijk nog steeds niet een grote stad te noemen, maar toch herbergt het de helft van de inwoners van Lanzarote als je de toeristen niet meetelt. Het is een stad welke van oudsher een vissersdorpje was en als je teruggaat in de geschiedenis ook vaak het mikpunt was van de diverse piraten die in deze regionen rondzwierven. Dit heeft ervoor gezorgd dat Arrecife toch nog wat bezienswaardigheden van vroeger heeft waaronder het bekende piratenkasteel van San Gabriel en het kasteel Castillo de San Jose.

Algemene informatie

Mede omdat Arrecife de hoofdstad is van Lanzarote is deze stad ook van alle zaken voorzien, hier vind u o.a. het ziekenhuis terug, maar ook een leuk winkelcentrum, markt en diverse musea zijn hier terug te vinden. In tegenstelling tot de rest van het eiland vind u hier wel diverse hoogbouw terug waaronder het hoogste gebouw van het eiland het Arrecife Grande hotel. Deze stad wordt door diverse toeristen als saai en niet toeristisch genoemd en dat klopt gedeeltelijk wel, maar het leuke van deze stad is dat u hier wat meer van de sfeer van de lokale bevolking kunt proeven i.p.v. het toerisme op de rest van het eiland. Tevens als u door de straten van Arrecife loopt komt u ook diverse straat artiesten en kunstenaars tegen met de daarbij behorende winkeltjes. Kortom het is een leuk dagje uit om naar de hoofdstad van Lanzarote te gaan.

Nuttige tips

Voor het strand hoeft u niet naar Arrecife te gaan ondanks dat het wel een strand heeft is het niet zo mooi als andere bekende stranden op Lanzarote. Wat verder leuk is om te bezoeken in Arrecife zijn natuurlijk de kastelen Castillo de San Gabriel en Castillo de San Jose, maar ook de kerk van San Gines is een leuke aanrader. Verder als u van gewoon winkelen houdt is de Calle Leon y Castillo de winkelstraat die u bezocht moet hebben. Een dagje naar Arrecife is dan ook een echte aanrader voor de shopverslaafde. De heerlijke sfeer die er hangt, een mooi centrum met vele winkels en ook een leuk stadsstrand met vele leuke eetgelegenheden maakt Arrecife dan ook bij uitstek geschikt voor een dagje uit.

Hotels

Ondanks dat het massa toerisme niet echt aanwezig is in Arrecife kent deze hoofdstad natuurlijk vele hotels. U kunt ook hier met onze vakantie vergelijker makkelijk een filter instellen om het hotel naar uw keuze te zoeken. Het Grande hotel van Arrecife is misschien zelfs wel een aanrader om lekker ver weg te kijken op Lanzarote, maar ook de kleinere familie hotels zijn de moeite waard om eens te bekijken. De pakketreizen laten Arrecife vaak aan de kant liggen, maar als je zelf je vakantie samenstelt dan raden we je de hoofdstad van Lanzarote zeker aan. Boek los je ticket naar Lanzarote en huur een auto is ons advies. Zo kan je lekker het eiland rondtrekken en ook een paar nachtjes naar deze prachtige stad boeken.

Titel

Ga naar de bovenkant