Als u op vakantie gaat naar het prachtige eiland Lanzarote dan kunt u eigenlijk van 1 ding altijd wel uitgaan, namelijk dat de temperatuur en het weer in het algemeen altijd goed is op Lanzarote. Qua neerslag hoeft u eigenlijk niet bang te zijn dat u dit echt meemaakt, want Lanzarote is zo’n 300 dagen per jaar droog en de thermometer haalt eigenlijk elke dag wel minimaal de 20 graden en hoe meer je richting de zomer gaat hoe warmer het overdag is op dit subtropische eiland. Het ideale weer voor de zonaanbidder dus en dit eigenlijk het hele jaar door, ze zeggen ook wel eens dat het altijd lente is op Lanzarote.

weer-lanzaroteCanarisch eiland

Op alle Canarische eilanden is het het hele jaar door heerlijk weer, en de slechte dagen qua neerslag en lage temperatuur komen maar sporadisch voor, en zelfs dan is het voor ons Nederlanders nog heerlijk weer, want de dagen dat de temperatuur op o.a. Lanzarote onder de 15 graden blijft overdag kunt u op 1 hand tellen. Deze depressieve dagen komen ook nog eens voornamelijk in de winter langs, dus als u van plan bent om in het voorjaar of zelfs de zomer naar dit mooie eiland te gaan dan hoeft u niet bang te zijn dat u het koud gaat krijgen. De Canarische eilanden staan ook niets voor niets erom bekend dat het praktisch het hele jaar door de ideale vakantiebestemming is, welke niet ver vliegen is en toch een bijna gegarandeerde temperatuur heeft van minimaal 18 graden.

Doordat Lanzarote over het algemeen maar zo’n 60 dagen per jaar kent dat het regent en daarbij over het jaar gezien maar zo’n 150 millimeter neerslag kent is het een van de droogste gebieden van Europa, tijdens de periode november t/m maart is de kans het grootst dat u een mindere dag meemaakt, maar over het algemeen zijn de dagen dat er neerslag valt maar kort waardoor u ook nog kunt genieten van de zon.

Zomerweer op Lanzarote

De meeste mensen die naar Lanzarote op vakantie gaan, gaan waarschijnlijk in de zomermaanden omdat de kinderen dan vrij zijn van school, bouwvak etc. Een ding kunnen we u dan gerust vertellen, u heeft gegarandeerd mooi weer tot zeer mooi weer. Mits u natuurlijk van een zon, zee en strand vakantie houdt. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden is het, het ideale weer voor zo’n vakantie en de kans dat er een mindere dag tussen zit met neerslag is bijzonder klein, de kans dat u een dag krijgt met overdreven hoge temperaturen is groter. Kortom voor de zonaanbidders is Lanzarote een ideale bestemming!

Sunweb Selections