yaizaTeguise

Dit is een van de mooiste steden van Lanzarote en is een tijdlang ook de hoofdstad geweest. Inmiddels is Teguise dan niet meer de hoofdstad van Lanzarote, maar het is een stad met een uitgebreide geschiedenis en hierdoor is het een hele interessante stad om eens te bezoeken. Teguise wordt gekenmerkt door vele historische gebouwen waarbij u de geschiedenis van dit plaatsje goed kunt bekijken, ondanks dat de geschiedenis tot ver in de tijd teruggaat is de opbouw van Teguise net zoals alle andere plaatsjes op Lanzarote waarbij de muren wit zijn en hoogbouw eigenlijk niet aanwezig is.

Wat te doen in Teguise?

Er is genoeg te doen in dit plaatsje, naast het bezichtigen van de oude panden, kerkjes en een van de vele oude tuinen is er echter nog veel meer te doen. Om te beginnen is er elke zondag de welbekende weekmarkt, hier vind u werkelijk waar van alles terug van typische dingen uit Lanzarote tot vele souvenirs welke speciaal voor het toerisme hier neergezet wordt, niet bijzonder maar wel leuk om eens doorheen te lopen. Verder is een bezoekje aan de Castillo de Santa Barbara zeker de moeite waard, het is een oud kasteel welke aan de rand van de Guanapay ligt en alleen hierom al de moeite van een bezoek waard. Als u namelijk bij dit kasteel staat heeft u een prachtig uitzicht over de stad en omgeving!

Qua grootte is Teguise nou niet echt een stad te noemen (maar zo´n 2000 inwoners), maar door de historische panden en de bijzondere en nette straten is het zeker een aanrader om eens doorheen te lopen. De mooiste dorpen/plaatsjes op Lanzarote is toch wel Teguise en Yaiza, waarbij onze voorkeur toch wel naar Teguise gaat, dit vooral ook door het historische centrum en het verhaal van deze oude hoofdstad van Lanzarote.